Inspirace

On Top

Recent Stories

Jak zpracovat vanilkový lusk?

Koupili jste si první vanilkový lusk a nejste si jisti, jak ho správně uchovávat a zpracovat? Poradíme Vám, jak na to, aby Vám lusk vydržel čerstvý co nejdéle a abyste jeho skvělou chuť a vanilkové aroma využili na maximum.

Vanilka v pytlích

Proč by vanilka neměla chybět ve vaší kuchyni?

Vanilka je nejoblíbenější příchutí a vůní na světě. Vůně pravé vanilky je zemitá, éterická a exotická. Vanilka má univerzální využití a své stabilní místo si najde ve všech receptech. Po vanilce voní zákusky, krémy, zmrzlina, ale i saláty a celá řada slaných jídel. Jste i vy fanoušky vanilky? Neváhejte se s námi podívat na několik různých způsobů využití tohoto koření.

Social Media

New From Animag

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Trend

Inspirujte se našimi recepty

Rychlý vaječný likér s vanilkou

Žloutky s cukrem ušlehejte v mixéru a postupně přilévejte kondenzované mléko a vodu. Mixujte cca 15 minut. Pak po částech přidávejte alkohol a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt a mixujte ještě cca 10 minut. Přelijte do lahve a nechte asi týden v lednici uležet.

Vanilková zmrzlina

Žloutky smíchejte s cukrem a ušlehejte do pěny. Přidejte vanilkový lusk (podélně ho rozřízněte a vyškrábněte semínka). Ušlehejte šlehačku spolu s vanilkovou pastou a přidejte jí do pěny. Vzniklou hmotu nalijte do mrazící misky a nechte 15 minut zamrazit. Poté vyndejte z mrazáku a znovu rozmixujte, aby se ve zmrzlině netvořily krystalky. Toto opakujte každých 15 minut než dosáhnete správné hebké a hladké konzistence.

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Z kvasnic, vlažného mléka a lžičky cukru udělejte kvásek.
Mouku smíchejte se změklým máslem, vejcem, cukrem a špetkou soli. Přidejte kvásek a nechte cca 1,5 hodiny kynout.
Po vykynutí z těsta tvarujte malé kuličky, které ukládejte těsně vedle sebe do pekáčku a každou ze všech stran potřete máslem.

Velikonoční vanilkový beránek

4 žloutky ušlehejte s cukrem. Přidejte vanilku (extrakt nebo mletou vanilku), olej, mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Ze 4 bílků vyšlehejte sníh a opatrně přimíchejte do těsta.
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Těsto nalijte do formy a pečte cca 45 minut.