Vanilková zmrzlina

Suroviny:

Postup:

  1. Žloutky smíchejte s cukrem a ušlehejte do pěny.
  2. Přidejte vanilkový lusk (podélně ho rozřízněte a vyškrábněte semínka).
  3. Ušlehejte šlehačku spolu s vanilkovou pastou a přidejte jí do pěny.
  4. Vzniklou hmotu nalijte do mrazící misky a nechte 15 minut zamrazit.
  5. Poté vyndejte z mrazáku a znovu rozmixujte, aby se ve zmrzlině netvořily krystalky.
  6. Toto opakujte každých 15 minut než dosáhnete správné hebké a hladké konzistence. Snadnější je použít zmrzlinovač ☺

Sdílet:

Facebook

Další vanilkové recepty

Recepty

Rychlý vaječný likér s vanilkou

Žloutky s cukrem ušlehejte v mixéru a postupně přilévejte kondenzované mléko a vodu. Mixujte cca 15 minut. Pak po částech přidávejte alkohol a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt a mixujte ještě cca 10 minut. Přelijte do lahve a nechte asi týden v lednici uležet.

Více k receptu »
Recepty

Vanilková zmrzlina

Žloutky smíchejte s cukrem a ušlehejte do pěny. Přidejte vanilkový lusk (podélně ho rozřízněte a vyškrábněte semínka). Ušlehejte šlehačku spolu s vanilkovou pastou a přidejte jí do pěny. Vzniklou hmotu nalijte do mrazící misky a nechte 15 minut zamrazit. Poté vyndejte z mrazáku a znovu rozmixujte, aby se ve zmrzlině netvořily krystalky. Toto opakujte každých 15 minut než dosáhnete správné hebké a hladké konzistence.

Více k receptu »
Recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Z kvasnic, vlažného mléka a lžičky cukru udělejte kvásek.
Mouku smíchejte se změklým máslem, vejcem, cukrem a špetkou soli. Přidejte kvásek a nechte cca 1,5 hodiny kynout.
Po vykynutí z těsta tvarujte malé kuličky, které ukládejte těsně vedle sebe do pekáčku a každou ze všech stran potřete máslem.

Více k receptu »

Nechcete přijít nové recepty, zajímavosti a novinky?

Neposíláme spam! Budete od nás dostávat pouze zajímavosti, recepty, kupóny a informace o nových produktech. Vše v souladu se zpracováním osobních údajů a můžete se kdykoliv odhlásit.

.