Panna cotta s vanilkou

Suroviny:

  • 2 dcl mléka 3,5% tuku
  • 2 dcl smetany 33%
  • 1 vanilkový lusk
  • 40 g cukru krupice
  • 5 g sypké želatiny

Postup:

  1. Mléko, smetanu, cukr a vanilkový lusk, který podélně rozřízněte a vyškrábněte semínka.
  2. Vše smíchejte, vložte vyškrábnutý lusk, přiveďte k varu a hned odstavte.
  3. Vytáhněte lusk. Nalijte do skleniček nebo misek. Pokud plánujete Panna cottu po ztuhnutí vyklápět na talířek, tak si nejprve vypláchněte misky studenou vodou a směs do nich pak nalijte. 

Nechte ztuhnout (cca 3-4 hod – nejlépe přes noc)

Ozdobte čerstvým ovocem nebo ovocným pyré a mátou.

Sdílet:

Facebook

Další vanilkové recepty

Recepty

Rychlý vaječný likér s vanilkou

Žloutky s cukrem ušlehejte v mixéru a postupně přilévejte kondenzované mléko a vodu. Mixujte cca 15 minut. Pak po částech přidávejte alkohol a vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt a mixujte ještě cca 10 minut. Přelijte do lahve a nechte asi týden v lednici uležet.

Více k receptu »
Recepty

Vanilková zmrzlina

Žloutky smíchejte s cukrem a ušlehejte do pěny. Přidejte vanilkový lusk (podélně ho rozřízněte a vyškrábněte semínka). Ušlehejte šlehačku spolu s vanilkovou pastou a přidejte jí do pěny. Vzniklou hmotu nalijte do mrazící misky a nechte 15 minut zamrazit. Poté vyndejte z mrazáku a znovu rozmixujte, aby se ve zmrzlině netvořily krystalky. Toto opakujte každých 15 minut než dosáhnete správné hebké a hladké konzistence.

Více k receptu »
Recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Z kvasnic, vlažného mléka a lžičky cukru udělejte kvásek.
Mouku smíchejte se změklým máslem, vejcem, cukrem a špetkou soli. Přidejte kvásek a nechte cca 1,5 hodiny kynout.
Po vykynutí z těsta tvarujte malé kuličky, které ukládejte těsně vedle sebe do pekáčku a každou ze všech stran potřete máslem.

Více k receptu »

Nechcete přijít nové recepty, zajímavosti a novinky?